Tiedote

Töölönlahdelle kohoaa Vaarallinen juhannus -kirjan kelluva lava – keskikesää juhlistava Midsummer Madness tuo Muumilaakson hengen keskelle Helsinkiä

19.-20.6.2020 järjestettävä maksuton ja ikärajaton tapahtuma Midsummer Madness tarjoaa musiikkia ja esittävää taidetta juhannusaatosta seuraavaan aamuun asti. Juhlan keskuksena toimii Finlandia-talon viereen Töölönlahteen rakentuva kelluva lava. Tove Janssonin muumikirjojen ideologian varaan rakentuva kansainvälinen festivaali luo uusia juhannusperinteitä urbaanin Helsingin hengessä. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Moomin Characters ja Helsingin kaupunki.

Midsummer Madnessin pääjärjestäjät Jeroen Sebrechts ja Claire Delhom saivat idean tapahtumaan Sibelius-akatemian kurssityössään. Tätä on seurannut vuosien valmistelu hankkeen parissa.

– Tove Janssonin Vaarallinen juhannus -kirjan kelluva teatteri inspiroi meitä suunnittelemaan kokonaisen juhannusjuhlan Töölönlahdessa kelluvan lavan ympärille. On ihme, ettei kenellekään ole tullut mieleen toteuttaa tällaista tapahtumaa aiemmin. Tai sitten kukaan ei ole ollut tarpeeksi hullu, Sebrechts nauraa.

Midsummer Madness yhdistää urbaanin Helsingin identiteetin ja muumikirjojen seikkailunhaluisen hengen kotimaisiin juhannusperinteisiin. Kaksikko esitteli idean muumien tuotemerkit omistavalle Moomin Charactersille, joka innostui yhteistyön mahdollisuudesta.

– Toven elämäntyössä kiteytyvät keskeiset suomalaiset arvot: vapaus, rohkeus, vastuu, kunnioitus luontoa kohtaan sekä suvaitsevaisuus. Midsummer Madness on kaikkea tätä. Se on arvojohteisesti kuratoitu älykäs festivaali moderneille helsinkiläisille, suomalaisille sekä maassa vieraileville maailmankansalaisille, kuvailee Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Juhannusaatona iltapäivällä alkava Midsummer Madness etenee koko perheen juhlasta kohti muumipapan seikkailujen tunnelmaa. Ohjelma jatkuu aina aamukahdeksaan asti.

Kelluvalla lavalla kuullaan pääasiassa musiikkia kaikkialta Euroopasta. Tapahtuma tarjoilee korkealuokkaisia esityksiä folk-musiikista jazziin, popiin ja avantgardeen.

Ympäri Töölönlahtea ja Hesperian puistoa on luvassa myös esittävää taidetta spoken wordista nukketeatteriin ja uuteen sirkukseen, työpajoja joissa juhlijat voivat tutustua suomalaisiin juhannustraditioihin sekä erilaisia installaatioita. Tapahtuman ohjelma julkaistaan kevään 2020 aikana.

Tapahtuma rakennetaan luontoa kunnioittaen ja yhteistyössä alueen toimijoiden ja asukkaiden sekä Helsingin kaupungin kanssa.

– Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa jokaisena päivänä löytyy hyviä syitä lähteä liikkeelle. Nykyään moni helsinkiläinen ja matkailija haluaa viettää juhannusta kaupungissa. Midsummer Madness täydentää hienosti Helsingin juhannustapahtumia, kehuu Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Tapahtuman pääjärjestäjät Sebrechts ja Delhom ovat molemmat maahanmuuttajia, joille juhannus ei ollut entuudestaan tuttu juhla ennen Suomeen muuttoa.

– Ensimmäinen juhannukseni Suomessa oli maaginen kokemus. Kokko ja keskiyön aurinko luovat itsessään jo vahvan tunnelman, mutta myös yhteisöllisyys ja tietynlainen vapautuminen kuuluvat olennaisesti suomalaiseen juhannukseen, kuvailee Delhom.

– Emme halua unohtaa suomalaisia juhannus perinteitä, mutta pyrimme tuomaan juhlaan myös uusia kulmia. Midsummer Madness on keskikesän juhla maailmankansalaiselle – sellaiselle kuin Tove Janssonkin oli, kertoo Sebrechts.

Midsummer Madness 19.20.6.2020
– Töölönlahdessa Helsingissä järjestettävä maksuton tapahtuma
– Juhlan järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Midsummer Madness ry
– Ohjelmisto keskittyy eurooppalaiseen esittävään taiteeseen. Aktiviteetit ja työpajat esittävät autenttista suomalaista kulttuuria ja elämäntapaa
– Tapahtuma alkaa 19.6. klo 14 koko perheen juhlana ja muuntautuu illan edetessä aikuisten tapahtumaksi
– Tapahtuman päänäyttämö on 16 metriä leveä kelluva lava, joka saa inspiraationsa Tove Janssonin piirroksista vuonna 1954 julkaistussa muumikirjassa Vaarallinen juhannus

– Pääyhteistyökumppanit Moomin Characters ja Helsingin kaupunki


PRESSIKUVAT:
https://www.dropbox.com/sh/3g42u4qdd0l895q/AACFsj2tvQmREgA7PcdG9tIKa?dl=0 


LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Claire Delhom +358 45 641 5005 media@midsummermadness.fi
Nettisivut: www.midsummermadness.fi
SoMe: http://www.facebook.com/midsummermadnessfestival #midsummermadness

Copyright 2021 © Midsummer Madness ry & Moomin Characters™
Oikeudet muutoksiin pidätetään.