MID­summer Madness?

Midsummer Madness är ett utsmyckningspexperiment vid Tölöviken i Helsingfors. Från och med midsommarafton är Hesperiaparken en lekfull och avslappnande plats – som Mumindalen! Välkommen och leka, läsa och slappna av och se Tölöviken med nya ögon.  

Parkområdets utsmyckning är designat tillsammans med lokalbor. Kom och beundra ett trädbibliotek byggt runt ett levande träd! Vi bjuder på en lugn och stämningsfull läsomgivning under träden, i ett lästält eller avslappnat på picknickfiltar. Barnen lekområde förvandlas till ett ännu mer lekfullt område och i parken står också Mumin-utställningen Från A till Ö med Mumin.  

På midsommaraften, tillsammans med Musikhusets sommarkonserter-serie, ordnar Midsummer Madness fyra gratis konserter där Sibelius-Akademiens musiker står för live musik på Musikhusets terrass, kl. 14 MustiTrio, kl. 15, Manca Dornik, dragspel och & Livia Schweitzer, flöjt, kl. 16 Solisee och kl. 17 Antti Saari.

På Midsommardagen publiceras en video med nygamla midsommarsånger , komponerade av Zane Uitto och Heikki Laitinen – en del av vårt köruppträdande som vi planerat länge. 

Uppdaterade instruktioner gällande hälsa och säkerhet finns att tillgå på nätsidorna under juni månad.  

Ursprungligen var planen ett gratis evenemang, öppet för alla, som skulle binda ihop midsommartraditioner med Tove Janssons muminberättelser – två hörnstenar i den finländska kulturen. På grund av coronarestriktioner var vi tyvärr tvungna att annullera evenemanget för en andra gång. Låt oss ta detta år som ett litet smakprov och låta Mumindalens charm fylla Hesperiaparken!

VÅRA VÄRDERINGAR

Midsummer Madness, dess program och allt det vi gör bygger på våra värderingar – nya upptäckter,gemenskap, respekt för naturen och kreativ idealism. Värderingarna härstammar från muminberättelsernas filosofi, Tove Janssons livsverk, och den finländska kulturen.

Evenemanget organiseras av Föreningen Midsummer Madness ry. Ett av föreningens mål är att stärka delaktigheten i området kring Tölöviken.

Copyright 2023 © Midsummer Madness ry & Moomin Characters™
All Rights Reserved.