Midsummer Madness peruttu vuodelta 2020

Mediatiedote 21.04.2020 
Julkaisuvapaa heti

Midsummer Madness -tapahtuma 19.-20.6.2020 on peruttu koronavirusepidemian vuoksi. Festivaalin suunnittelu jatkuu kesälle 2021. 

Töölönlahdelle tulevaksi juhannukseksi suunniteltu Midsummer Madness -festivaali on päätetty perua koronavirusepidemian vuoksi. Tove Janssonin muumitarinoita, Helsingin urbaania kaupunkiympäristöä sekä suomalaisia juhannusperinteitä yhdistävää ilmaista kulttuuritapahtumaa on suunniteltu useamman vuoden ajan yhteistyössä Moomin Characters Oy Ltd:n, Helsingin kaupungin ja Visit Finlandin kanssa.

–  Meille ensiarvoisen tärkeää on varmistaa festivaalivieraiden, esiintyjien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus. Valitettavasti COVID-19-tilanteen ennustamattomuus lähikuukausina tekee mahdottomaksi tapahtuman organisoimisen suunnitellulla tavalla. Olemme arvioineet tilannetta yhdessä Helsingin kaupungin ja Moomin Charactersin kanssa, ja päätyneet vaikeaan, mutta ainoaan vastuulliseen ratkaisuun perua ensi kesän tapahtuma, sanoo Midsummer Madness -tapahtuman perustaja Claire Delhom.

Koronavirusepidemia on ravistellut voimakkaasti koko kulttuuri- ja tapahtumakenttää. Samalla se on tuonut alan toimijoita yhteen uudella tavalla osoittaen, että kulttuurilla on keskeinen rooli ihmisten elämässä ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamisessa. Myös Midsummer Madness -tapahtuman taustalla toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys tekee parhaillaan lujasti töitä varmistaakseen alkuperäisen idean toteutumisen tulevaisuudessa.

–  Tapahtuma herätti runsaasti kiinnostusta ulkomaita myöten, ja keskustelemmekin parhaillaan kumppaniemme kanssa mahdollisuudesta järjestää tapahtuma juhannuksena 2021. Toivon, että pääsemme kertomaan asiasta lähikuukausien aikana, sanoo Claire Delhom.

Juhannustapahtuman sisällöntuotantoon ehdittiin saada joukko tapahtuman teemaan ja tavoitteeseen sitoutuneita yrityksiä.

–      Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia kumppaneitamme, toimittajiamme ja tukijoitamme vankasta luottamuksesta ja tuesta. Haluamme myös kiittää kaikkia niitä, jotka olivat suunnitelleet vierailua tapahtumassa, ja toivon, että näemme Muumien hengessä ensi vuoden juhannuksena, sanoo Claire Delhom.

Copyright 2021 © Midsummer Madness ry & Moomin Characters™
Oikeudet muutoksiin pidätetään.